Motiv de bucurie pentru germani în ultima zi a anului 2016: cel mai în formă săritor din Germania, Markus Eisenbichler, a încheiat pe prima poziție ședința preliminară desfășurată în această după-amiază pe Olympiaschanze, în urma unei sărituri de 138 de metri. Top 3-ul a fost completat de austriecii Stefan Kraft și Manuel Fettner.

*

După etapa spectaculoasă de la Oberstdorf, în care Icarii moderni au lăsat multă energie, nivelul competițional al ședinței preliminare de la Garmisch-Partenkirchen n-a urcat la cotele așteptate de urmăritorii ski jumping-ului.

Oboseala acumulată în competiția de ieri, pe drumul de aproximativ 125 km dintre Oberstdorf și Garmisch-Partenkirchen și lipsa timpului pentru recuperare au afectat vizibil săritorii în această ședință preliminară, săriturile impresionante fiind reduse numeric.

Cene Prevc a clădit pe rezultatele bune de pe trambulina Schattenberg și a depășit și azi cu lejeritate punctul de construcție, iar Stephan Leyhe a făcut același lucru, confirmându-și ascensiunea de formă. 

Surprinzător, Piotr Zyla a demonstrat constanță la nivel înalt, zburând 136 de metri și nu s-a lăsat depășit decât de 4 săritori. Domen Prevc a conturat un reviriment plutind 137,5 metri, dar n-a pus preț pe telemarc la aterizare, în timp ce fratele său, Peter Prevc, n-a dezamăgit, sărind 133,5 metri.

Câștigătorul primei etape al acestui TC4T, Stefan Kraft, a impresionat, stând în aer 138 de metri, la fel ca învingătorul din aceste preliminarii, Markus Eisenbichler.

Cel mai lung zbor al zilei i-a aparținut lui Manuel Fettner, care a zburat 139 de metri, însă stilul superior al germanului Eisenbichler a făcut diferența, la final.

Alegând să își conserve energie pentru etapa de mâine, Kamil Stoch s-a folosit de statutul său de precalificat și a refuzat să performeze azi, fiind astfel repartizat în duel direct cu Markus Eisenbichler, în manșa întâia a întrecerii propriu-zise.

În urma calificărilor de azi, cele mai interesante dueluri din prima manșă a etapei de mâine se anunță:

Kamil Stoch – Markus Eisenbichler

Noriaki Kasai – Stefan Kraft

Tom Hilde – Daniel Andre Tande

Simon Ammann – Vincent Descombes Sevoie

Jurij Tepes – Richard Freitag 

sursă foto: wikimedia.org