Dominație germană în prima competiție care a avut loc în Lillehammer, al doilea punct al programului turneului Raw Air. Germania a dat câștigătorul, 2 sportivi în top 3 și 3 în top 4. Câștigător a ieșit Markus Eisenbichler, autorul celui mai lung zbor al întrecerii, 140,5 metri. A fost vorba de o victorie clară, ținând cont că Richard Freitag, secondantul lui Markus s-a aflat la mai bine de 10 puncte în spatele său, în urma unei sărituri de 134,5 metri. 

Stefan Kraft, plutind 130,5 metri, a conturat podiumul, depășindu-l cu doar 4 zecimi de punct pe Andreas Wellinger, care a zburat mai lung cu jumătate de metru, însă a avut un vânt ușor favorabil în comparație cu austriacul.

Aproape de top 3 a fost și norvegianul Robert Johansson, care a zburat 137,5 metri, sfârșind la 5 zecimi de punct de locul al treilea. 4 norvegieni au terminat în top 10, printre care și Anders Fannemel, care a zburat 139 de metri. 

Dezamăgirea zilei pentru gazde a fost Daniel Andre Tande, care s-a oprit după numai 112,5 metri, iar motive de tristețe au avut și polonezii, în a căror tabără Kamil Stoch și-a continuat declinul cauzat de durerile la genunchi, clasându-se pe a 25-a poziție, cu o săritură de 117 metri. 

sursă foto: fis-ski.com