Începutul seriei de întreceri desfășurate la Engelberg nu a fost tocmai pe măsura așteptărilor, întrucât calificările au adus puțin spectacol, mult vânt din spate și câteva greșeli în ceea ce privește săriturile Icarilor moderni. Într-o seară palidă, Michael Hayböck a strălucit pe Gross Titlis, confirmându-și statutul de favorit la câștigarea acestei ședințe preliminare. 

Austriacul a izbutit primul zbor al calificărilor care a atins pragul de 140 de metri, dar nu s-a putut mândri cu cea mai lungă prestație a acestei competiții. Daniel Andre Tande s-a dus mai lung cu un metru și jumătate, însă norvegianul a fost unul dintre precalificați și, prin urmare, nu putea fi denumit lider al calificărilor.

Per total, zborurile care au ajuns la 130 de metri au fost puține, iar acest lucru a fost cauzat în mare parte de acțiunea vântului din spate. Totuși polonezii din planul secund – Stefan Hula, Piotr Zyla și Dawid Kubacki – au sărit toți cel puțin 130 de metri, arătând că în echipa Poloniei există un mediu propice progresului. Daiki Ito și Evgeniy Klimov au reușit la rândul lor să-și ofere motive de încredere pentru ziua de mâine, zburând lung.

Dintre precalificați, impresionanți au fost Daniel Andre Tande, Kamil Stoch și Domen Prevc, care au aterizat între 135,5 și 141,5 metri. Maciej Kot n-a lăsat de dorit, în vreme ce Peter Prevc și Severin Freund au continuat să dea semne de îngrijorare privitoare la capacitatea lor de a reveni la apogeul formei înainte de Turneul Celor 4 Trambuline.

Din fericire, Cene Prevc, Noriaki Kasai și Simon Ammann au obținut calificarea pentru prima etapă a weekendului, care se anunță interesantă atât timp cât vântul va sufla fie din spate, dar mai încet, fie din față. 

sursă foto: skysportaustria.at