Nefericirea a făcut ca astăzi la Titisee-Neustadt săriturile cu schiuri să devină un sport impracticabil. Programată inițial să înceapă la ora 16:30, ora României, etapa a debutat undeva după ora 18:00, întârzierea fiind cauzată de condițiile meteo potrivnice. În sud-vestul Germaniei vântul a suflat violent, iar un alt element buclucaș, ploaia, a încurcat și mai mult lucrurile.

Într-o competiție individuală ce avea să conțină o singură manșă, principalul obiectiv al săritorilor n-a mai fost să ajungă cât de departe cu putință, ci să aterizeze în siguranță. Majoritatea prestațiilor au fost mediocre, iar la acest lucru s-a adăugat neplăcuta căzătură a polonezului Maciej Kot, care aparent însă, din fericire, n-a suferit vreo accidentare serioasă.

Finalul a adus în prim-plan 3 sărituri de excepție. Întâi, Junshiro Kobayashi – revelația acestei părți inițiale de stagiune – a plutit 137,5 metri. Apoi, Andreas Wellinger a zburat 139,5 metri, trecând pe primul loc în clasamentul intermediar. În final, Richard Freitag a eclipsat întreaga concurență, cu un zbor de 145 de metri, prin care a bifat și a doua victorie de etapă din actualul sezon. 

Se încheie așadar o zi anevoioasă în lumea Icarilor moderni, una în care condițiile au fost complet potrivnice spectacolului. Sperăm la ceva mai mult în weekendul următor, când la Engelberg se vor bifa ultimele antrenamente oficiale dinaintea startului prestigiosului Turneu al Celor 4 Trambuline. 

sursă foto: skijumping.pl