Deși calendarul inițial al sezonului 2016/17 includea două etape de Cupa Mondială masculină la Nizhny Tagil, Rusia, reprezentanții Federației Internaționale de Schi au fost nevoiți să nu acorde rușilor privilegiul de a organiza aceste evenimente. 

Din cauza faptului că administratorii complexului de trambuline din Nizhny Tagil nu au montat la timp o plasă menită să protejeze sportivii de posibilele pale de vânt puternice, oamenii importanți din FIS au hotărât că rușii nu sunt pregătiți să îi primească pe Icarii moderni și în această stagiune.

Mai mult, rușii nu au fost punctuali nici în ceea ce privește efectuarea plăților către sportivii care au încheiat anul trecut în puncte, aceștia fiind îndreptățiți să primească premiile financiare prevăzute de regulamentul Federației Internaționale de Schi. 

Din fericire pentru spectacolul lumii Icarilor moderni, etapele programate la Nizhny Tagil pe 11-12 decembrie au fost mutate în Norvegia, la Lillehammer. În acest mod, Lillehammer se va bucura de organizarea a trei etape de sărituri cu schiurile în ediția 2016/17 a Cupei Mondiale masculine: două în decembrie și una în cadrul Raw Air, care va avea loc între 11-19 martie 2017. 

Nu în ultimul rând, trebuie amintit că localitatea Nizhny Tagil nu a fost privată complet de competiții în acest sezon. În urma unei ședințe spontane, Dmitri Doubrovski – președintele Federației Ruse de Sărituri cu Schiurile și Combinată Nordică – și Walter Hofer – Directorul de Cursă a FIS au decis ca Nizhny Tagil să rămână gazda a celor două etape de Cupa Mondială feminină programate inițial.

Astfel, Sara Takanashi, Dana Haralambie și celelalte săritoare ale lumii sunt programate să evolueze pe 10-11 decembrie la Nizhny Tagil, Rusia, când vor fi programate etapele 3-4 din stagiunea 2016/17.  

sursă foto: skisprungschanzen.com