Ruka s-a dovedit a fi o gazdă prielnică săriturilor cu schiuri în prima etapă a acestui sfârșit de săptămână. Lăsând în urmă o bună perioadă de timp din prima manșă în care pe trambulina finlandeză s-a aterizat decât mai mult s-a plutit cu schiurile, peste 10 sportivi au sărit peste pragul de 130 de metri, ridicând ștacheta competiției.

Surpriza plăcută a părții întâi de concurs a fost zborul lui Daniel Andre Tande (Norvegia), care a atins distanța de 140,5 metri, ratând dimensiunea trambulinei la doar un metru și jumătate.

Îmbucurător, manșa secundă a accelerat semnificativ în materie de spectaculozitate, consemnând 5 zboruri care au trecut de 140 de metri. Japonezii, conduși cu elanul tinereții de Ryoyu și Junshiro Kobayashi, și temperați de experiența lui Noriaki Kasai și Taku Takeuchi, au impresionat fără excepție, urcând pe ultimul loc al podiumului. 

Nu mai puțin impresionantă a fost performanța lui Kraft de a corecta recordul trambulinei, zburând 147,5 metri cu telemarc, amintind de realizările sale extraordinare din sezonul precedent.

Deși a împrospătat recordul trambulinei de la Kuusamo, care data din 2007 și-i aparținea lui Gregor Schlierenzauer, Stefan Kraft și selecționata țării sale nu și-au putut face loc în top 3. Acolo a apărut Germania, ca secundantă a Norvegiei, aceasta din urmă fiind echipa în cadrul căreia s-au putut observa cel mai evident etica muncii și atitudinea de campion.

Munca lui Alexander Stöckl de peste vară și-a făcut efectul, victoria fiind desăvârșită de o ultimă săritură impunătoare, semnată de Johann Andre Forfang, care a zburat 141,5 metri.

sursă foto: skijumping.pl