La fel ca în ediția anterioară, Innsbruck n-a fost nici acum o gazdă prietenoasă pentru Icarii moderni. Ploaia și vântul au ciobit din potențialul primei competiții austriece din cadrul TC4T, dar Kamil Stoch nu s-a lăsat afectat de niciunul dintre acești factori.

Per total o întrecere lipsită de nerv, etapa de pe Bergisel a surprins insuficient de des pentru a confirma prestigiul Vierschanzentournee.

Andi Wellinger, cu 133 de metri zburați în manșa întâi, a încercat să dea tonul spectacolului, dar a primit prea puțin sprijin din partea celorlalți sportivi. Au mai impresionat, în prima parte de concurs, sportivi ca Daniel Andre Tande sau Markus Eisenbichler, înainte de un capăt de manșă realmente clișeic.

Lovit de ghinionul unor condiții nefavorabile, Richard Freitag și-a încălecat schiurile în momentul aterizării și a suferit, astfel, o căzătură dureroasă. La capătul unei sărituri de 130 de metri, germanul și-a pierdut echilibrul de îndată ce-a făcut contact cu solul, pierzând șansa unei zile bune, încrederea de care avea nevoie în continuare și oportunitatea de a câștiga Vulturul de Aur în acest an.

La scurt timp după, Kamil Stoch a plutit aceeași distanță, și, deși a avut și el mici probleme de echilibru la aterizare, și-a demonstrat flexibilitatea, rămânând în picioare și, totodată, în fruntea clasamentului intermediar.

În partea secundă a concursului, în care vântul a fost chiar și mai neprietenos, lungimea evoluțiilor a scăzut, chiar dacă în joc au mai rămas doar 30 din cei mai valoroși săritori ai momentului.

Wellinger și Tande au semnat prestații convingătoare, dar n-au putut decât să se încline în fața omului momentului, Kamil Stoch. Polonezul, cu mare încredere în forțele proprii, a conturat un nou zbor cu stil notat de 19, respectiv 19,5, conchizând etapa cu o eleganță pe măsura trambulinei Bergisel.

N-a fost cea mai spectaculoasă etapă, în principal din cauza condițiilor potrivnice, dar pentru Kamil vremurile n-au fost niciodată mai senine. Stoch e la 3/3 în actualul TC4T și îi mai lipsește un singur succes pentru a imita reușita absolută a lui Sven Hannawald. De reținut că elevul lui Horngacher izbutește toate acestea din postura de campion en-titre al Turneului Celor 4 Trambuline.

sursă foto: skijumping.pl