Câștigătorul en-titre al Cupei Mondiale, slovenul Peter Prevc a încheiat ședința preliminară de pe Heini-Klopferschanze pe prima poziție, grație unui zbor minunat, care a măsurat 221,5 metri. După această prestație, Peter a avut puterea de a zâmbi în fața camerelor video după o lungă perioadă încărcată cu evoluții nesatisfăcătoare. Au fost 221,5 metri aterizați cu probleme minore în ceea ce privește echilibrul, dar nu încape îndoială asupra faptului că Peter a fost cel mai bun în această seară dintre toți zburătorii, inclusiv cei precalificați.

Din rândul concurenței s-au mai ridicat Dimitry Vassiliev, rusul plutind 215 metri, și norvegianul Robert Johansson, care a conturat top 3-ul clasamentului final cu o prestație lungă de 213,5 metri.

Dintre precalificați, Piotr Zyla a fost impresionant, zburând 217 de metri, cu 2 metri mai puțin decât Andreas Wellinger, care își continuă în acest mod ascensiunea admirabilă de formă.

Domen Prevc a ales să nu participe la calificări după ce a evoluat convingător în antrenamentele desfășurate mai devreme azi, în timp ce Manuel Fettner și Daniel Andre Tande au fost precalificații care n-au aterizat de partea corectă a punctului de construcție. Norvegianul a călcat din nou strâmb în preliminarii, oprindu-se după 175,5 metri.

Spectacolul de curaj, zboruri lungi și suspans continuă mâine, cu prima etapă individuală, care va începe la ora 17:00.  

sursă foto: eurosportplayer.com