Întâia etapă pe echipe a stagiunii 2016/17 a conținut numeroase sărituri lungi și dramatism, lăsând în urmă o impresie pozitivă. Germania nu a reușit să debuteze cu dreptul în această întrecere colectivă, învingători la Klingenthal ieșind polonezii antrenați de un german, Stefan Horngacher.

Kamil Stoch, Maciej Kot, Piotr Zyla și Dawid Kubacki au fost la înălțime, atât la propriu, cât și la figurat, iar Polonia a bifat o improbabilă victorie în primul concurs pe echipe al sezonului, tocmai în ziua în care legendarul săritor polonez, Adam Malysz, a împlinit 39 de ani.

Manșa întâi a fost câștigată la o distanță liniștitoare de către polonezi, a căror ștachetă a fost ținută foarte sus de Kamil Stoch și Maciej Kot. Ambii au zburat 139 de metri în prima parte a concursului, dar nici Piotr Zyla, nici Dawid Kubcacki nu au fost deloc dezamăgitori, fiecare sărind aterizând după borna de 130 de metri. 

Stefan Kraft și Michael Hayböck și-au împins selecționata în topul intermediar, în timp ce germanii din tribunele Arenei Vogtland au asistat uimiți la performanța lui Markus Eisenbichler – 137,5 metri -, care avea să fie cea mai lungă din echipa gazdă în prima manșă. 

germania-klingenthal

Simon Ammann, Noriaki Kasai și Peter Prevc n-au avut parte de cele mai bune zile la trambulină, dar atenția spectatorilor s-a îndreptat înspre pasionanta luptă dintre Polonia, Germania și Austria. 

După ce Austria a încheiat a doua prima manșă, germanii și-au sporit concentrarea în actul secund, sărind grozav prin Markus Eisenbichler și Richard Freitag. Mai impresionant a fost Kamil Stoch, care a plutit 140 de metri în manșa finală, în timp ce performanța cea mai lungă a zilei i-a aparținut tânărului Domen Prevc. Fratele mai mic al lui Peter a sărit 145 de metri, Slovenia reușind să se claseze în top 5 datorită acestei prestații.

La finalul unei zile în care Kamil Stoch, Maciej Kot și Stefan Kraft au arătat sărituri extraordinare, echipa Poloniei pictează Arena Vogtland din Klingenthal în alb și roșu, consemnând o zi istorică pentru ski jumping-ul polonez. Germania vine a doua, iar Austria completează podiumul.

sursă foto: twitter.com