Întreaga lume se învârte în jurul banilor, a concretului și a neputinței. Scăparea din cotidian vine sub multe forme, dar una împlinește în mod nemaivăzut. A fi iubitor de sărituri cu schiurile nu te costă nimic, te scoate din concret și îți arată că totul este posibil. Adrenalina sportivului aflat la câțiva metri deasupra solului, zburând, se transmite inevitabil și este autentică. Relația dintre schiuri, zăpadă, trambulină și vânt e specială și nu captează mulți indivizi, dar cei prinși rămân pentru totdeauna.

Pentru ei este acest text și lor li se datorează.

E pentru cei al căror program se schimbă în funcție de competițiile săritorilor cu schiurile. Pentru cei ce simt fluturi în stomac atunci când favoritul/favoriții lor se află pe bara de start, pentru cei care sunt absorbiți totalmente de farmecul unui zbor elegant și pentru cei ce au învățat, uitându-se la sărituri cu schiurile, la ce face referire sintagma „poezie în mișcare”. De asemenea, este îndreptat acelora care nu știu cum e să zbori, dar îi cred pe cuvânt pe zburătorii care declară că este senzațional. Nu în modul în care titrează presa, ci într-adevăr – senzațional. Acest demers, „Telemarcu”, este pentru cei care sunt niște pionieri prin simplul fapt că se află alături de acest sport.

Este pentru cei al căror puls a urcat vertiginos în urma evoluțiile lui Peter Prevc și Anders Fannemel de la Vikersund. E destinat celor care aleg să privească săriturile cu schiurile pentru că îl consideră un sport imaculat și care îți taie respirația, la propriu și la figurat. E pentru voi, puținii oameni care trăiesc la maximum un sport mai curat, profund și memorabil decât multe altele…  în fața voastră îmi scot pălăria!

sursă foto: wired.com