Peter Prevc a făcut tranziția de la zboruri la sărituri în cea mai eficientă manieră posibilă, depășind cu 4 metri dimensiunea trambulinei Okurayama din Sapporo. Slovenul a plutit 138 de metri, având o poziție excelentă în zbor. În ciuda unei aterizări mai puțin reușite, dar imposibil de criticat având în vedere lungimea săriturii, câștigătorul en-titre al Cupei Mondiale a fost învingător în aceste calificări.

Francezul Vincent Descombes Sevoie și polonezul Jan Ziobro au impresionat la rândul lor, zburând 128, respectiv 126,5 metri. Dintre precalificați, solizi au fost polonezii Maciej Kot și Kamil Stoch, care au plutit 127, respectiv 129 de metri, în vreme ce Domen Prevc a dezamăgit, oprindu-se după numai 114 metri.

Reprezentantul de legendă al gazdelor, Noriaki Kasai a ridicat ștacheta la un nivel înalt, sărind 126 de metri, însă prestația sa n-a fost îndeajuns pentru a-i motiva pe anumiți săritori. Din nefericire, această ședință de calificare a avut un nivel destul de scăzut per ansamblu, oboseala călătoriilor lungi fiind unul dintre motivele pentru care numeroși sportivi au aterizat de partea greșită a punctului de construcție.

Prima etapă propriu-zisă de la Sapporo este programată să debuteze sâmbătă-dimineață, de la ora 09:30.  

sursă foto: facebook.com