Condițiile de zbor au fost prielnice în această după-masă la Vikersund, unde Icarii moderni s-au apropiat timid de recordul mondial, însă chiar și-așa au oferit un spectacol demn de savurat.

Netulburat în zbor, Domen Prevc a luat privirile devreme în concurs, cu un zbor de 229 de metri, perfectat cu o aterizare demnă de invidiat. Performanța i-a fost întrecută de Markus Eisenbichler și Robert Johansson, ambii plutind 232 de metri și anunțându-se drept candidați serioși la victoria de azi.

Daniel Andre Tande, cu 231,5 metri și Andreas Stjernen, cu cel mai spectaculos zbor al manșei – 239 de metri – propuneau un podium inedit, 100% norvegian în pauza dintre jumătățile de concurs.

La revenire, Peter Prevc, motivat probabil și de prestațiile convingătoare ale fratelui său mai mic, a sărit 232,5 metri. Spre final, Kamil Stoch a dictat începutul unei serii de zboruri fulminante, printr-o evoluție lungă de 237 m.

Din nou nefiresc de stabil și stăpân pe propria prestație, Domen a impresionat, ajungând până la 239,5 metri. 

Daniel Andre Tande nu s-a lăsat copleșit însă și l-a devansat expeditiv pe tânărul sloven, plutind cu grație până la borna de 243 de metri.

Șirul întrecerilor consecutive a continuat când Robert Johansson a decis să zboare peste întreaga concurență, atingând 246 de metri – cel mai lung zbor al etapei – și apropiindu-și suta de puncte pusă în joc.

Andreas Stjernen, cu 235 de metri în manșa secundă, avea să se mulțumească cu un loc 2, într-o etapă în care podiumul final n-a conținut decât sportivi norvegieni: Johansson, Stjernen și Tande.

Etapa se încheie cu un surprinzător loc 4 obținut de Domen Prevc, dar și cu consemnarea victoriei generale a polonezului Kamil Stoch în cadrul Raw Air, ediția 2018. 

Din Cupa Mondială masculină 2017/18 a mai rămas un singur weekend competițional, prin urmare asigurați-vă că nu ratați întrecerile de la sfârșitul săptămânii viitoare, când la Planica Icarii moderni se vor reuni din nou, în pretențioasa lor încercare de a doborî recordul mondial.