Vești extrem de proaste din lumea Icarilor moderni: unul dintre cei mai buni zburători ai lumii, slovenul Robert Kranjec, a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior al genunchiului drept și va fi nevoit să stea departe de trambulinele lumii pentru întreaga stagiune 2016/17.

Slovenul în vârstă de 35 de ani a resimțit dureri la genunchi încă din ultima etapă a Marelui Premiu de Vară, desfășurată la Klingenthal, însă a continuat să se antreneze, întrucât diagnosticul inițial nu indicase vreo accidentare serioasă.

Totuși un test RMN efectuat de curând a arătat că ligamentul încrucișat al genunchiului drept s-a rupt. În urma aflării acestui diagnostic, Robert Kranjec a trecut printr-o operație la genunchi, care a decurs bine.

Nu este prima oară când Robert Kranjec suferă o accidentare la genunchi, iar acestea sunt normale în viața unui săritor, fiindcă genunchii sunt probabil cea mai solicitată parte a corpului în schi sărituri.

Îi urăm lui Robert Kranjec multă sănătate și așteptăm cu nerăbdare să-l vedem la treabă în sezonul următor! 

În final, amintim reacția superbă a slovenului după cele întâmplate: 

Nu a fost ușor pentru mine să iau această decizie, care presupune să ratez întregul sezon. Dar îmi doresc să fiu în cea mai bună formă cu putință pentru Jocurile Olimpice din 2018. De aceea, accidentarea va fi tratată cât de rapid posibil. În următoarele șase luni, bicicleta îmi va fi cel mai bun prieten. Să vedem dacă pot să zbor 250 de metri cu ea!

sursă foto: save-image.com