Câștigătoarea multiplă a Cupei Mondiale, Sara Takanashi, a câștigat după mai multe încercări eșuate a 50-a etapă din carieră în cea mai bună competiție feminină de sărituri cu schiurile. Norvegianca Maren Lundby, care s-a impus în întrecerea de ieri, a încheiat pe locul secund, iar austriaca Daniela Iraschko-Stolz a fost surpriza plăcută a zilei, conturând podiumul.

Dana Haralambie a terminat din nou pe locul al 24-lea, în urma unor sărituri de 83, respectiv 81,5 metri, pe când Diana Trâmbițaș a ratat calificarea în manșa finală, sărind 70,5 metri. 

*

După 5 etape consecutive în care Sara Takanashi nu s-a întâlnit cu succesul în Cupa Mondială, nipona a fost la nivel înalt în Valea Cărbunării, unde a izbutit să scrie istorie în acest sport grație celor mai lungi zboruri ale ambelor manșe. În partea întâi de concurs, pe care Sara a încheiat-o pe locul al doilea, japoneza a sărit 96 de metri, urmând să uimească spre finalul întregului concurs, când a aterizat la 97,5 metri.

Maren Lundby a fost la rândul său la înălțime, din nou, arătând că-i priește trambulina K90 de la Râșnov. Scandinava a sărit 95, respectiv 93 de metri, apropiindu-și așadar un total de 180 de puncte în urma celor două etape organizate de țara noastră.

Surprinzător de bună a fost austriaca Daniela Iraschko-Stolz, care cu a sa experiență a fost capabilă să treacă peste durerile de la genunchi și să aterizeze cu bine la 93, respectiv 94 de metri.

podium-rasnov-etapa2

Pentru Yuki Ito această etapă s-a dovedit a fi un mic pas înapoi în ascensiunea sa de formă, conaționala Sarei Takanashi clasându-se a patra.

Din nefericire, Diana Trâmbițaș s-a oprit mai repede decât ieri, plutind 70,5 metri în manșa întâi de azi, în comparație cu cei 72 de metri zburați în prima competiție propriu-zisă.

Per total însă ne putem bucura de faptul că Râșnovul a fost capabil din nou să găzduiască cum se cuvine etape din Cupa Mondială feminină, iar Dana Haralambie și-a apropiat alte două clasări în puncte, care o urcă pe locul 32 în clasamentul general, cu 56 de puncte.

În Cupa Mondială feminină urmează două etape la Hinzenbach, Austria.  

surse foto: japantimes.co.jp, fis-ski.com