Competiție specială în Cupa Mondială feminină: cele mai bune săritoare din lume au concurat astăzi pe trambulina Schattenberg de la Oberstdorf, locul în care Kamil Stoch & co. s-au întrecut în cadrul Turneului Celor 4 Trambuline, în urmă cu mai bine de o săptămână. 

Obișnuite cu trambuline de dimensiuni normale, protagonistele Cupei Mondiale feminine și-au recalculat reperele în zbor și au prestat la nivel înalt în această seară, atât la propriu, cât și la figurat.

Concursul s-a încheiat cu succesul japonezei Sara Takanashi, care își continuă marșul către al doilea Glob de Cristal consecutiv. Deși zborurile sale de 131, respectiv 129 de metri n-au fost cele mai lungi ale zilei, Sara a reușit să câștige etapa la peste 20 de puncte diferență de următoarea sportivă, Irina Avvakumova.

Rusoaica a fost cea care a semnat cea mai lungă săritură de astăzi, plutind 132 de metri în partea a doua de concurs și urcând pe podium pentru prima oară în acest sezon.

Nu pentru întâia dată, ci pentru a treia, Yuki Ito a terminat o etapă din acest sezon pe podium, lăsând la rândul ei pe trambulină o săritură de zile mari, care a măsurat 131,5 metri. 

Germancele Katharina Althaus și Carina Vogt au conturat top 5-ul, demonstrând o oarecare înclinație către Schattenbergschanze, iar americanca Sarah Hendrickson a intrat de asemenea în top 10-ul final.

Surprizele neplăcute ale etapei au fost Daniela Iraschko-Stolz și Maren Lundby, care n-au reușit să aterizeze de partea corectă a punctului de construcție și au ratat o clasare în primele zece săritoare.

Ghinionul a făcut ca Dana Haralambie să nu se califice pentru această etapă, românca sărind 95 de metri și terminând calificările pe locul 31 – primul sub linia care asigură biletul pentru întrecerea propriu-zisă. 

Pentru cei interesați, trebuie amintit, drept comparație, că fetele au sărit de la bara de start cu numărul 17, în timp ce băieții au evoluat în TC4T de la pozițiile 7, 8 și 9. 

Mâine urmează o nouă ședință preliminară și, implicit, o nouă etapă în Cupa Mondială feminină, începând cu ora 17:20.