Sara Takanashi și-a adjudecat succesul în prima etapă de la Hinzenbach, Austria, având la finalul competiției un avans de 4 puncte față de secondanta sa, Katharina Althaus. A fost o zi excepțională pentru japoneze și germance, 2 nipone – Sara Takanashi, Yuki Ito – și 2 nemțoaice – Katharina Altahus, Carina Vogt – ocupând primele 4 poziții ale clasamentului final.

Sara a început mai greu întrecerea de azi, oprindu-se după 87,5 metri în prima manșă, dar a recuperat în partea secundă a concursului, când a semnat cel mai lung zbor al zilei – 91 de metri.

Tânăra săritoare în vârstă de 20 de ani, Katharina Althaus a bifat cel de-al doilea podium în stagiunea actuală, grație a două evoluții aproape identice, care au măsurat 89, respectiv 88,5 metri. 

Carina Vogt, cu sărituri de 88,5, respectiv 87 de metri a desăvârșit o zi fantastică pentru Germania, care se poate mândri cu două sportive în top 3-ul de azi. 

Nici țara gazdă, Austria, nu s-a putut declara tocmai nemulțumită după etapa de azi, având 3 austriece în top 10. Daniela Iraschko-Stolz și Chiara Hölzl au încheiat competiția pe locurile 5-6, iar Jacqueline Seifriedsberger a terminat pe locul al nouălea.

Dana Haralambie, plecată în Utah, SUA la Campionatele Mondale de Juniori, este absentă motivată de la aceste competiții din Cupa Mondială feminină.

sursă foto: fis-ski.com