Știre de mare importanță în lumea Icarilor moderni: germanul Severin Freund a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate anterioare de la genunchiul piciorului drept în urma unei sărituri efectuate la Oberstdorf, în cadrul unui antrenament. În consecință, Severin nu va fi apt din punct de vedere fizic pentru a mai concura în sezonul de iarnă 2016/17.

Fis-ski.com informează că Severin Freund a trecut astăzi printr-o operație la genunchiul drept, într-o clinică din Munchen, iar doctorii estimează că săritorul german se va putea întoarce pe trambulinele lumii peste 6 luni, dacă recuperarea va decurge bine. 

Ghinionul câștigătorului Cupei Mondiale din sezonul 2014/15 este proverbial, din nefericire, germanul începând această stagiune după o lungă perioadă de recuperare, precedată de o accidentare la șold. 

Victoria de la Ruka, așadar, va rămâne singura pe care Severin Freund a semnat-o în această ediție a Cupei Mondiale, iar noi nu putem decât să îi urăm însănătoșire grabnică germanului, a cărui absență va fi în mod cert simțită. 

În final, primele declarații ale lui Severin Freund de după momentul accidentării: 

Am simțit durere în genunchiul drept la aterizare și, mai apoi, am căzut. Pentru că am simțit genunchiul ca fiind instabil, am mers la consult, iar dr. Florian Porzig a pus diagnosticul după tomografie: ruptură a ligamentelor încrucișate anterioare. Desigur, o astfel de accidentare este extrem de supărătoare, cu atât de puțin timp înaintea Campionatelor Mondiale. Obiectivul meu era să îmi apăr titlul la Lahti, dar din păcate acest lucru nu mai este posibil. Deja am suferit câteva dezamăgiri în carieră și știu cum să controlez situația. În următoarele luni mă voi concentra pe recuperare, iar apoi voi începe să mă pregătesc pentru Jocurile Olimpice. 

sursă foto: sport1.de