În ediția anterioară a Campionatelor Mondiale de Schi Nordic pentru Juniori, Râșnovul a scris o pagină de istorie a acestei competiții, găzduind prima întrecere mixtă de la începuturile acestor campionate. Atunci, Domen Prevc și Ema Klinec își conduceau echipa către medaliile de aur, iar un an mai târziu, astăzi, aceeași Ema Klinec, dar alături de Tilen Bartol securizează reeditarea performanței reușite în România. 

După o clasare pe locul 7 în 2016, echipa României a făcut un pas înapoi în rezultatele din această competiție mixtă, încheind la Utah pe locul al zecelea, devansându-le doar pe selecționatele Canadei și Statelor Unite ale Americii. 

Alcătuită din Diana Trâmbițaș, Dana Haralambie, Sorin Mitrofan și Iulian Pîtea, reprezentativa țării noastre a fost la 400,9 puncte distanță de calificarea în manșa secundă.

Diana Trâmbițaș a sărit 76 de metri, Sorin Mitrofan și Dana Haralambie au plutit amândoi 83,5 metri, iar Iulian Pîtea a semnat cel mai lung zbor al echipei, stând în aer 84,5 metri. Astfel, totalul de 366,1 puncte însumat la pauză nu era suficient pentru a o trimite pe România în manșa secundă.

Competiția a continuat cu sărituri bune și mai puțin reușite, însă echilibrul la vârful ierarhiei finale n-a fost foarte pronunțat. Slovenia Emei Klinec, a Nikăi Kriznar, a lui Ziga Jelar și a lui Tilen Bartol s-a impus la mare distanță de Germania, care prin Agnes Reisch, Gianina Ernst, Martin Hamann și Constantin Schmid au continuat tradiția autohtonă de a câștiga medalii la această competiție.

Japonia a surprins plăcut, adjudecându-și medaliile de bronz, datorită evoluțiilor solide reușite de Watanabe Minami, de Fumika Segawa, de Masamitsu Ito și de Yuken Iwasa. 

slovenia-mixt

Campionatele Mondiale de Schi Nordic pentru Juniori de la Utah, SUA iau, așadar, sfârșit, având drept câștigători pe următorii săritori: 

Cel mai bun rezultat românesc la aceste Campionate Mondiale de Juniori: clasarea Danei Haralambie pe locul 11 în competiția feminină individuală.

surse foto: fasterskier.com, fis-ski.com