RÂȘNOV | „Sunt foarte fericit cu acest loc 3, Karl și Stephan au fost foarte buni astăzi,” spunea cu fair-play mai mult învinsul decât câștigătorul Stefan Kraft la conferința de presa organizată în cortul media al complexului de trambuline din Valea Cărbunării la finalul etapei de vineri, prima de Cupa Mondială masculină desfășurată vreodată în România

Fast-forward douăzeci și patru de ore, Stefan Kraft – al treilea cel mai titrat săritor care a vizitat Râșnovul, după Gregor Schlierenzauer și Kamil Stoch – a fost peste tot locul și a dominat a doua etapă cu sârguința caracteristică unui campion.

Recordmenul mondial a devenit recordmen și în Valea Cărbunării

Austriacul a sărit 103 metri în manșa întâi, egalându-le cu un telemarc mai bine definit recordurile deja stabilite de Gregor Schlierenzauer, respectiv Constantin Schmid pe K90-ul de la Râșnov, iar mai târziu a închis concursul cu o săritură de 97,5 metri atunci când linia to-beat arăta 97m. 

Cât despre prestațiile oponenților săi, Stefan Kraft n-a uitat să le remarce, felicitându-l delimitat pe Constantin Schmid din Germania, care la 20 de ani a bifat în România primul podium la individual al carierei în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile.

Stefan Kraft: „M-am distrat de minune aici la Râșnov!”

Imediat după a patra victorie de etapă bifată în actuala stagiune, succes care îl împinge la +118 puncte în fața lui Karl Geiger, Stefan Kraft a stat de vorbă cu Telemarcu pentru a lămuri pentru suporterii săi din România cum s-a simțit la Râșnov și care este gradul de încredere pe care îl deține referitor la posibilitatea câștigării celui de-al doilea Glob de Cristal al carierei, după primul adjudecat în 2016/17. 

Telemarcu: Ai venit aici fără să cunoști trambulina, care au fost gândurile tale înainte de a veni aici?

Stefan Kraft: A fost minunat să vin aici în Râșnov. Întotdeauna e special să sosești într-un loc nou pentru prima oară. Am găsit aici o trambulină grozavă, bine pregătită, evenimentul a fost bine organizat și m-am distrat de minune aici! 

Telemarcu: Cum te apropii de finalul sezonului, ești încrezător că poți să câștigi un alt Glob de Cristal?

Stefan Kraft: În mod cert va fi o luptă grea până la capăt, dar sunt într-o formă bună și mă distrez sărind cu schiurile. Voi da totul pentru a câștiga sezonul.  

Râșnov atmosferă Cupa Mondială masculină România

Mulțumit de trambulina de la Râșnov, Stefan Kraft a relatat că i-ar plăcea să se întoarcă pentru alte competiții de Cupa Mondială în România, iar țara noastră are potențialul de a nu îi împiedica austriacului dorința enunțată mai mult sau mai puțin formal. În marea acestor necunoscute, poate că, peste un an, vom trăi clipa în care Kraft va doborî actualul record de CM la Râșnov și își va confirma statutul de killer pe trambulinele normale. 

interviu preluat de Marcu Czentye

surse foto: Ana Maria Oancia, Daniel Maximilian Milata