Stăpân pe propriile sărituri și pe propriul destin, Stefan Kraft a făcut în această seară un pas imens înspre victorie în Raw Air și Cupa Mondială, mărindu-și avansul în ambele clasamente. Cu 138, respectiv 142,5 metri zburați, întâietatea austriacului a fost imposibil de negat, acesta ratând egalarea recordului trambulinei la doar jumătate de metru.

Rivali competitivi, Andreas Stjernen și Andreas Wellinger au conturat podiumul, iar norvegienii au, în fine, motive de bucurie, regăsindu-și un conațional pe podiumul unei întreceri din Raw Air. 

În manșa întâi, Stjernen și-a afirmat candidatura la un loc în top 3, printr-un zbor de 138,5 metri. Tot atunci, Eisenbichler a bifat cel mai lung efort al primei părți – 141 de metri -, înainte ca Stoch și Kraft să închidă jumătatea de concurs cu două prestații superbe ca stil și similare ca lungime – 139,5, respectiv 138 de metri. 

Revenindu-și după o primă săritură mai modestă, Andi Wellinger a plutit fabulos în partea secundă a etapei, 141,5 metri, având un stil notat de către jurați cu 19 și chiar 19,5. 

Cu ușoare dezechilibre la aterizare, Stoch și Eisenbichler au atins borne importante – 137, respectiv 140 de metri -, însă n-au putut urca pe podium în condițiile în care Stjernen și Kraft aveau de bifat o nouă săritură. 

Norvegianul a demonstrat soliditate, plutind 138 de metri, și a urcat pe întâia poziție a clasamentului, atunci când doar Kraft mai trebuia să evolueze. 

podium-trondheim

Doar că Stefan Kraft este într-o transă care-l păstrează imun la emoții și presiune, iar acest lucru duce la o constanță metronomică, inumană. Când toate privirile reci ale norvegienilor din tribune erau ațintite asupra liderului clasamentului general individual al Cupei Mondiale, Kraft s-a înălțat perfect după desprindere, a lăsat instabilitatea deoparte și s-a dus prin vântul de portanță cu o grație rară, zburând 142,5 metri. Ratând egalarea recordului de trambulină la doar 50 de centimetri, în condițiile în care a avut un stil de 19,5, Kraft câștigă enorm pe plan moral și pe planul clasamentelor, care îl dau drept mare favorit atât la câștigarea Raw Air, cât și la bifarea primului Glob de Cristal al carierei.

Cu Kraft, Stjernen și Wellinger în top 3, ultima etapă de sărituri a sezonului ia sfârșit, iar finalul stagiunii propune nu mai puțin de 6 competiții de zbor, dintre care 4 individuale. Ce va fi? Rămâne de admirat! 

sursă foto: diepresse.com