N-a fost loc de surprize în această după-amiază la Oslo, pe trambulina Holmenkollen. Austriacul Stefan Kraft și-a apropiat suta de puncte pusă în joc și a bifat inevitabilul, schimbând locurile cu polonezul Kamil Stoch în ierarhia generală individuală a Cupei Mondiale. Este prima oară când Stefan ocupă șefia clasamentului în această ediție, dar austriacul pare să-și fi sincronizat foarte eficient mutarea, până la finele sezonului mai rămânând a se disputa numai 5 etape individuale.

Kraft a fost, ca de obicei, apreciat de jurați pentru stilul său și a produs două zboruri plăcute ochiului, ce au depășit borna de 130 de metri. Stefan a plutit 130, respectiv 132 de metri, dar n-a izbutit cel mai lung efort al competiției. Cel care a reușit această performanță a fost germanul Andreas Wellinger, care a plutit 133,5 metri în manșa întâi, ratând la doar jumătate de metru întâlnirea cu borna dimensiunii trambulinei. Confirmată de o săritură oprită la 127 de metri, prima prestație a lui Andi i-a adus locul secund în clasamentul final al întrecerii de azi, al cărei podium avea să conțină 2 germani.

Markus Eisenbichler, cu 125,5 și 128,5 metri zburați l-a depășit prin doar 6 zecimi de punct pe experimentatul săritor japonez, Daiki Ito, care în ciuda unei zile mari a ratat o clasare în top 3. 

Norvegienii, în schimb, au avut în sfârșit parte de o zi mai senină în Raw Air, având 4 sportivi în primii 10 la capătul concursului: Andreas Stjernen, Robert Johansson, Daniel Andre Tande și Johann Andre Forfang. 

podium-oslo-raw-air

În lupta pentru titlul Cupei Mondiale, Kamil Stoch a făcut un mare pas înapoi, încheind pe locul al 22-lea după 2 sărituri de 126, respectiv 114,5 metri. Cu dureri la genunchi și puține resurse fizice, polonezul pare sortit eșecului în acest duel cu Kraft, însă nu este nimic stabilit deocamdată, fiindcă diferența de puncte este de doar 31 de puncte, așadar recuperabilă în cele 5 etape rămase de disputat.

În clasamentul general al competiției Raw Air, Stefan Kraft a acumulat un avans de 20 de puncte față de Andreas Wellinger, dar și acesta este, în mod cert, un ecart fragil, care se poate întoarce ușor în defavoarea austriacului. 

sursă foto: skijumping.pl