Ocupantul locului secund al clasamentului TC4T, austriacul Stefan Kraft s-a impus clar în ședința preliminară organizată astăzi la Innsbruck în vederea etapei a treia din Vierschanzentournee, grație celui mai lung zbor al competiției – 134,5 metri. În top 3 au mai urcat 2 polonezi, Maciej Kot și Piotr Zyla.

*

Deși Icarii moderni s-au bucurat ieri de o zi cu timp liber, ședința preliminară de pe trambulina Bergisel n-a impresionat în această ediție a Turneului Celor 4 Trambuline. Mai degrabă palidă, întrecerea a surprins multe sărituri modeste, aspect care nu se dovedește a fi tocmai încurajator pentru ziua de mâine.

Totuși a fost normal ca pretențiile urmăritorilor să fie dificil de satisfăcut, ținând cont că Innsbruck reprezintă punctul din programul TC4T care dispune de cea mai mică trambulină. 

Aproximativ 16 dintre cei 70 de săritori incluși pe lista de start a acestor calificări au izbutit să sară azi 125 de metri, prag care consemnează jumătatea distanței dintre punctul de construcție și dimensiunea cochetei trambuline Bergisel.

Surprizele neplăcute ale zilei le-au constituit contra-performanțele lui Vojtech Stursa și Severin Freund, cehul ratând calificarea în etapa propriu-zisă chiar dacă traversa o formă relativ bună, iar germanul oprindu-se după numai 116,5 metri și răsuflând ușurat doar datorită statutului său de precalificat.

Peter Prevc n-a impresionat în mod deosebit nici în acest concurs, punând pe prim-plan obținerea biletului către etapă, prin urmare a fost de datoria austriecilor și polonezilor să ofere farmec acestor calificări.

La fel de strălucitor precum a fost soarele din Innsbruck s-a dovedit a fi Stefan Kraft, care a plutit 134,5 metri, apropiindu-se la doar 2 metri și jumătate de cea mai bună performanță semnată pe această trambulină, 137 de metri.

Michael Hayböck și Manuel Fettner n-au fost departe de Kraft, zburând 131, respectiv 129 de metri, însă polonezii Maciej Kot și Piotr Zyla i-au devansat, stând în aer 132, respectiv 130 de metri.

Interesantă cu privire la aceste calificări a fost decizia lui Kamil Stoch de a refuza să participe, liderul ierarhiei TC4T făcând pentru a doua oară la rând această mutare. Dacă a fost inspirat din partea urmașului lui Adam Malysz să se dueleze direct cu Stefan Kraft în prima manșă de mâine, rămâne de văzut.

Începând de mâine, la ora 15:00, etapa a treia a Turneului Celor 4 Trambuline propune mai mult spectacol și promite să încânte prin duelurile următoare:

Severin Freund – Michael Hayböck

Kamil Stoch – Stefan Kraft

Anders Fannemel – Piotr Zyla

Karl Geiger – Cene Prevc

Jurij Tepes – Richard Freitag 

sursă foto: salzburg.com