Stephan Leyhe s-a impus în ședința preliminară organizată în această seară pe trambulina Wielka Krokiew din Zakopane, semnând un zbor de 131 de metri. Deși Peter Prevc, care n-a participat la Wisla, a izbutit cel mai lung zbor al rundei de calificare, plutind 135,5 metri, germanul a fost desemnat câștigător datorită faptului că a prestat în condiții de vânt potrivnice, în timp ce slovenul a fost avantajat de vânt. 

Sub influența unui vânt din spate în urma căruia a primit peste 10 puncte de compensație pozitivă, Jernej Damjan a sărit 130 de metri, încheind al doilea și încadrându-i pe Leyhe și Prevc în top 3-ul de azi. 

Vincent Descombes Sevoie și Gregor Schlierenzauer n-au dezamăgit, clasându-se între primii 10, iar germanii au fost la înălțime, încheind în număr de 3 – Stephan Leyhe, Andreas Wellinger și Karl Geiger – în top 10. 

Johann Andre Forfang și proaspătul tătic Simon Ammann s-au poziționat în top 20, Cene Prevc a obținut biletul către etapa propriu-zisă, iar surpriza neplăcută a zilei a fost Taku Takeuchi, care nu a izbutit calificarea.

Surprinzător, Kamil Stoch a ales să sară în calificări, după mai multe etape în care și-a folosit statutul de precalificat. Decizia sa n-a fost de rău augur, polonezul fiind al doilea dintre precalificați în ceea ce privește lungimea săriturii, zburând 128,5 metri, cu unul mai puțin decât Richard Freitag.

Domen Prevc a luat hotărârea de a nu sări în această seară, și rămâne de văzut în ce mod va afecta acest factor evoluțiile sale din zilele următoare.

Prima etapă propriu-zisă de la Zakopane va fi a doua competiție pe echipe a stagiunii, programată să înceapă sâmbătă, de la ora 17:00. 

sursă foto: wlz-online.de