Competiția individuală din Cupa Mondială feminină, începută în Rusia azi la ora 14:00, ora României, s-a încheiat în mod surprinzător. Întrecerea a fost câștigată de norvegianca Maren Lundby, care izbutește astfel să oprească dominația supremă a Sarei Takanashi. Deși n-a avut parte de cea mai bună zi pe trambulină, japoneza a prins ultimul loc al podiumului, în timp ce austriaca Daniela Iraschko-Stolz a încheiat concursul pe locul 2. 

Dana Haralambie a sfârșit această etapă pe locul 23, care îi aduce alte 8 puncte în clasamentul general. Ca urmare, după 3 etape din acest sezon, românca acumulează 25 de puncte, imitându-și startul bun din stagiunea precedentă, în care a legat 7 etape cu clasări în puncte (top 30). 

Dana s-a calificat din nou fără probleme în manșa finală, după ce a sărit 83,5 metri în manșa inițială, urmând ca în a doua să zboare 86 de metri. Nu este prima oară când săritoarea din România arată un progres în manșa secundă comparativ cu săriturile din prima jumătate a concursului, iar acest lucru poate fi dătător de speranță pentru competițiile următoare. 

Maren Lundby a plutit 91,5, respectiv 95,5 metri la Nizhny Tagil în această după-amiază și a bifat o victorie semnificativă pentru ea, fiind văzută ca una dintre cele mai talentate tinere săritoare din lume. Daniela Iraschko-Stolz a zburat 96, respectiv 92 de metri, pe când Sara Takanashi s-a oprit după 86 de metri în mod inexplicabil, în condițiile în care zburase uluitor în prima manșă: 102 metri, cel mai lung zbor al zilei! 

La fel ca la Lillehammer, Yuki Ito încheie și la Nizhny Tagil în spatele Sarei Takanashi în clasament, iar Japonia se poate bucura de 3 săritoare prezente în top 10-ul acestei etape. 

sursă foto: berkutschi.com