Austriacul Thomas Diethart, fost câștigător al Turneului Celor 4 Trambuline, a avut parte de una dintre cele mai îngrozitoare întâmplări din cariera sa, în weekendul încheiat de curând.

La o întrecere din cadrul Cupei Continentale, organizată la Brotterode, Germania, Thomas a suferit o căzătură foarte periculoasă, pierzându-și complet echilibrul la scurt timp după ce a efectuat ieșirea de pe masa trambulinei. Săritorul a fost dus de urgență la spital, după momentul neplăcut, iar ceilalți componenți ai echpei austriece i-au fost solidari, refuzând să participe la competiții. Mai mult, a doua etapă programată la Brotterode a fost anulată.

Îmbucurător este că sportivul austriac a avut puterea de a face haz de necaz, postând pe rețelele de socializare o imagine cu starea precară a feței sale și preluând o replică amuzantă, demult spusă de Anders Jacobsen: ”You should have seen the other guy.”

Situația din prezent a lui Thomas Diethart este delicată. Austriacul a avut probleme în a se menține în lumea bună a Icarilor moderni după succesul experimentat în Vierschanzentournee, ediția 2013/14, iar acest eveniment îi poate dăuna semnificativ în procesul de a reveni la potențialul maxim. Rămâne de văzut cât va fi nevoit să stea departe de trambulină și cum va aborda, din punct de vedere psihic, revenirea printre săritorii cu schiurile.

surse foto & video: facebook.com, youtube.com