Numele trambulinei: Vogtland Arena

Punct de construcție: 125 de metri

Dimensiunea trambulinei: 140 de metri 

Recordul oficial al trambulinei: 146,5 metri, Michael Uhrmann, la 2 februarie 2011 

Vogtland Arena este unul dintre cele mai moderne locuri de întâlnire al Icarilor moderni, suferind modificări majore la scurt timp după intrarea în acest mileniu. În 2006, trambulina cu tribune de 30,000 de locuri a fost redeschisă, alocându-i-se un mare privilegiu – acela de a organiza etape de Cupă Mondială. 

Klingenthal este un orășel din sud-estul Germaniei, situat la mică distanță de granița cu Republica Cehă și având o populație de aproximativ 9,000 de locuitori. Împrejurimile orașului constă majoritar în păduri de conifere, așadar într-un peisaj ideal în vederea organizării unei competiții de ski jumping.

Dacă în trecut citadela a fost recunoscută pentru fabricarea de instrumente muzicale, timpurile noi i-au redirecționat resursele înspre turism, care a implicat și ridicarea unei stațiuni de ski. Astfel, principalul interes al orășenilor a fost schimbat din artă clasică într-o artă motrice, incluzând în aceasta din urmă și săriturile cu schiurile, executate de sportivii profesioniști.