Retragerile din echipa norvegiană au venit în lanț de-a lungul ultimilor doi ani. După ce Anders Bardal și Anders Jacobsen și-au anunțat despărțirile de acest sport, Rune Velta a șocat declarând că se retrage din schi sărituri. 

Momentul neașteptat a avut loc în timpul Marelui Premiu de Vară, când Rune Velta a declarat următoarele cuvinte pentru Asociația Norvegiană de Schi: 

Pentru a fi printre cei mai buni, trebuie să fii pe deplin motivat în fiecare zi și să dai tot ce ai. Recent, am realizat că nu mai am această motivație. De aceea, pentru mine este mai bine să urmăresc provocări noi. Consider că am profitat la maximum de cariera mea și sunt recunoscător pentru toate momentele pe care le-am putut experimenta pe trambulinele lumii.

Drept urmare, Rune Velta se retrage la vârsta de 27 de ani, însă rămâne unul dintre săritorii care au lăsat amprente mari pe istoria recentă a săriturilor cu schiuri. Rune a câștigat patru medalii la Campionatele Mondiale de Schi Nordic, organizate la Falun în 2015, printre care două medalii de aur – una în proba individuală pe trambulina normală și cealaltă în competiția pe echipe, alături de Anders Bardal, Anders Jacobsen și Anders Fannemel. 

Rune Velta și-a exprimat dorința de a rămâne în continuare apropiat de sport. Conform spuselor sale, norvegianul țintește o carieră de antrenorat în sărituri cu schiurile, pentru care este dispus să urmeze cursuri. 

sursă foto: twimg.com