Germanul Richard Freitag a câștiga ședința de calificare organizată pe trambulina Adam Malysz în vederea primei etape din acest weekend, grație unui zbor de 133 de metri. Polonezul Dawid Kubacki și austriacul Andreas Kofler au izbutit cele mai lungi sărituri ale rundei preliminare, ambii apropiindu-se la doar jumătate de metru de dimensiunea trambulinei, care măsoară 134 de metri. 

Norvegianul Andreas Stjernen și slovenul Jernej Damjan au conturat top 3-ul, iar Johann Andre Forfang și-a confirmat revirimentul început în Cupa Continentală, încheind întrecerea din această seară pe locul al optulea.

Legendarul japonez, Noriaki Kasai, s-a calificat la limită în etapa de mâine, sfârșind pe penultimul loc care asigură accesul la competiția propriu-zisă, la egalitate de puncte cu sportivul din Kazahstan, Marat Zhaparov. 

Aflat la revenirea în Cupa Mondială după mai bine de un an de absență, austriacul Gregor Schlierenzauer a surprins pozitiv cu o prezență în top 20, mulțumită unei sărituri care a depășit punctul de construcție al trambulinei, 122,5 metri. 

Așa cum a obișnuit în Turneul Celor 4 Trambuline, Kamil Stoch a sărit și acum peste calificări, dintre precalificați impresionând în mod particular doar Maciej Kot și Daniel Andre Tande, care au aterizat după 130,5, respectiv 128,5 metri.

Din Cupa Mondială feminină, vestea zilei este că Dana Haralambie s-a calificat în prima etapă de la Sapporo, clasându-se pe locul 30, ultimul care asigura participarea la etapa propriu-zisă. Săritoarea din România a plutit 82 de metri în calificări. 

sursă foto: bilder2.n-tv.de