Yuki Ito și Sara Takanashi au dominat cea de-a doua etapă propriu-zisă de la Zao, japonezele ocupând primele două poziții ale clasamentului final. În urma victoriei de astăzi, a treia din acest sezon, Yuki Ito recuperează alte 20 de puncte față de Sara Takanashi și își confirmă capacitatea de a rivaliza cu câștigătoarea în exercițiu a Cupei Mondiale.

În ceea ce o privește pe Dana Haralambie, ziua a adus o veste bună și alta rea. Vestea pozitivă a fost constituită de evoluția din calificări, care a măsurat 84 de metri, aducându-i o calificare obținută lejer, de pe locul 21. În competiția propriu-zisă însă Dana s-a oprit după 80 de metri și a încheiat manșa întâi pe locul 31, primul sub linia calificării, la 2 puncte distanță de ocupanta locului 30.

Spre deosebire de etapa de ieri, întrecerea de astăzi a adus sărituri mai lungi, care au ajuns la 100 de metri. Yuki Ito și Maren Lundby au aterizat exact la această bornă în jumătatea inițială de concurs. Sara Takanashi a plutit 99,5 metri, iar Carina Vogt a izbutit cel mai lung zbor al primei părți, menținându-se deasupra gravitației preț de 101,5 metri. 

Totuși, manșa finală nu s-a ridicat la nivelul primului act în materie de spectaculozitate. Cu toate acestea, Manuela Malsiner și Katharina Althaus au depășit punctul de construcție.

podium-zao

A fost, așadar, o nouă etapă în care Japonia s-a bucurat de 3 săritoare clasate în top 10 – Yuki Ito, Sara Takanashi și Kaori Iwabuchi -, dar și o competiție în care rusoaica Irina Avvakumova a făcut un mic pas înapoi în creșterea sa de formă. 

Yuki Ito surprinde, câștigând o nouă etapă și pare a fi în cea mai bună formă înaintea etapelor de la Râșnov. Cupa Mondială își deplasează centrul în Valea Cărbunării în weekendul viitor, unde vor avea loc 2 etape individuale, sâmbătă și duminică, pe trambulina K90 din cel mai modern complex de trambuline din această parte a Europei. 

surse foto: zimbio.com, fis-ski.com