A 19-a și, totodată, ultima etapă a sezonului feminin din Cupa Mondială s-a desfășurat astăzi la Oslo, pe trambulina mare, încheindu-se cu un nou succes japonez. De această dată, nu Sara Takanashi, ci Yuki Ito a fost învingătoare.

Pentru Yuki, aceasta a fost a cincea victorie din acest sezon, 2016/17 fiind ediția Cupei Mondiale în care conaționala Sarei Takanashi a izbutit prima sa victorie în cea mai prestigioasă competiție feminină de sărituri cu schiurile. Ito a izbutit azi cel mai lung zbor al zilei – 130 de metri – confirmându-și potențialul special, prin care îi poate pune probleme și mai mari Sarei în anii ce vor veni. 

Podiumul a fost conturat de cvadrupla câștigătoare a Cupei Mondiale, Sara Takanashi, care a devansat-o cu doar 2 zecimi de punct pe reprezentanta gazdelor, Maren Lundby.

podium-oslo

În urma acestei întreceri, podiumul general al clasamentului individual a fost alcătuit din Sara Takanashi, Yuki Ito și Maren Lundby, germancele Katharina Althaus și Carina Vogt completând top 5-ul. 

Dana Haralambie, care n-a luat parte la această ultimă etapă a sezonului, bifând doar 13 prezențe din 19 posibile, a sfârșit sezonul pe locul 37, cu 57 de puncte, la egalitate cu germanca Agnes Reisch și slovena Eva Logar. 

sursă foto: skijumping.pl