Vești bune din Norvegia! Dana Haralambie s-a calificat fără emoții în prima etapă propriu-zisă a sezonului, care se va derula mâine, la Lillehammer, cu începere de la ora 18:00. 

În ședința de calificare, românca a sărit 82 de metri, acumulând un total de 87 de puncte care a fost suficient pentru a-i oferi acces printre săritoarele calificate pentru prima etapă a stagiunii 2016/17. 

Dana a încheiat calificările pe locul 21, iar câștigătoare în această rundă preliminară a fost Katharina Althaus din Germania, care a plutit 91,5 metri. 

Înainte de preliminarii, astăzi la Lillehammer s-au derulat două runde de antrenamente. În ambele, sportiva din România în vârstă de 19 ani a sărit mai mult decât în ședința de calificare, spre surprinderea multora.

În prima rundă de antrenamente, sportiva legitimată la CS Dinamo a sărit 83,5 de metri, în timp ce a doua rundă de antrenamente a fost excelentă în ceea ce o privește, Dana zburând cu 10 metri mai lung, anume 93,5 metri! Aceasta din urmă a fost o prestație convingătoare, în condițiile în care a depășit punctul de construcție al trambulinei, aflat la 90 de metri. Deși a avut parte de un vânt favorabil, din față, această performanță este într-adevăr notabilă, Dana terminând în top 5 această sesiune de antrenamente.  

Așadar, Dana confirmă din nou că poate sări la cel mai înalt nivel pe trambulina din Lillehammer și ne dă speranțe pentru o nouă performanță remarcabilă în zilele următoare, după ce în sezonul precedent a încheiat etapa de aici pe locul 21!

sursă foto: facebook.com